Blok-bloc / Bende van Linkeroever

1999

Workshops en festival op Linkeroever

 

Tijdens de paasvakantie vond Blok-bloc plaats in Europark Linkeroever. Villanella, Laika en CC Link organiseerden een creatief kunst- en buurtproject op, rond en in de befaamde woonblokken van de Antwerpse Linkeroever. Het volledige programma is nog steeds te bekijken op http://blok-bloc.blogspot.com/ Foto’s en filmpjes van het gebeuren staan ook op de site.

 

Blok-bloc werd mogelijk gemaakt door Cultuurcentrum Link, Laika en Villanella in samenwerking met Linkerwoofer, Morguen, Baobab percussie, Kunstbende, Genootschap Anneke Mossel, Link, Helo, Alo, Euroteam, Kids, Rode Kruis Opvangcentrum, Top Hat, Ter welen, Kopspel, Kerkfabriek Sint-Anna-ten-Drieën, Klankjorum, Radio Minerva, Anna3, Sint-Anna College, Wereldwinkel en vele anderen. Met de steun van District Antwerpen, Stad Antwerpen en Woonhaven. 

Van 15 tem 25 april was er theater, dans, muziek, expo en feest in en rond de appartementsgebouwen van Europark. Het festivalcentrum van Blok-bloc was het basketplein aan de Ernest Claesstraat. Daar stond een tent waar altijd wel iets te doen is.

Er werden workshops georganiseerd in verschillende disciplines: Afrikaanse dans, bouwen, djembe, hip hop. Niet minder dan 8 appartementen krijgen tijdens Blok-bloc nieuwe bewoners. Ze brengen theater, video en expo op grote hoogte. Ook De Bende van Linkeroever bezet tijdens Blok-bloc 2 appartementen. Het programma bood een uitgebreide waaier aan activiteiten.

 

De Bende van Linkeroever was een niet te missen onderdeel van Blok-bloc. De finalisten van de Kunstbende voorrondes kregen tijdens de Bende van Linkeroever een serieuze prijs. Een week lang kregen ze Kunstbende ateliers aangeboden. Binnen de eigen discipline werkten ze 3 dagen samen met een professional. Na afloop toonden ze de resultaten. Dit jaar streek Kunstbende neer op Linkeroever om met verwante zielen een flatgebouw in te trekken. Er werd kunst getoond in woonkamers, op straat, in de gangen en in een circustent. Performance, muziek, fotografie, dans, video, ontwerpen, mode, txt & txt on stage tot in de kleinste hoeken, op grote hoogte en met fraai uitzicht.