Gamezone #2

2008

 

Gamezone #2 was een vierdaags multimediafestival dat de wereld van games vanuit alle mogelijke hoeken bekijkt. Van 7 tot en met 10 februari 2008 werd cultuurtempel deSingel omgevormd tot een verbluffend lunapark.

 

Twee jaar na de eerste editie van het festival is begin 2008 de hype groter dan ooit: de industrie legt juichend indrukwekkende groeicijfers voor, nonkel Jef heeft een Second Life en tante Marie doet elke dag haar Brain Training. Games zijn wereldwijd onderdeel geworden van onze digital lifestyle. Gamezone deSingel kijkt voorbij de hype en beschouwt gaming als een cultuurfenomeen dat net als de film of de strip boeiende, vervelende, vernieuwende of interessante producties oplevert.

 

Gamezone #2: Vier dagen lang de allernieuwste games op de allernieuwste toestellen, een indrukwekkende collectie uit de jaren ’80 en ’90, films over games en internet, games van kunstenaars, studenten en alternatieve producenten, lezingen over effecten en controverse, over opleidingen en de beste games voor kinderen. En om helemaal in conditie te komen: een speciale sportafdeling.