Kerst in DE Studio

DECEMBER 2016

gebakken licht op een bedje van stroom

Voor de vijfde keer op rij viert Villanella Kerst in De Studio.
Voor families, ook en vooral als ze niet heilig zijn.
Kerst is een feest van bomen en ballen. Van koningen en stallen.
En deze keer bij ons óók: van licht en donker. Van donker en licht. Van sterrengeflonker. Van bric-à-brac de luxe. Van kitsch. En van kunst met de k van kringloop en van kleuter.
Want het pop-up lichtmuseum van Wiersma en Smeets, Theater FroeFroe, Zonzo Compagnie, Theater De Spiegel en Compagnie Barbarie halen hier in huis niet de os en de ezel maar het beste van zichzelf van stal.
Breng de hele familie mee. Kerst in DE Studio is het perfecte uitje tijdens de feestdagen.

Voor de allerkleinsten is er Mouw van Theater De Spiegel, van 27 t.e.m.29 december en 3 en 4 januari. Deze originele danstheatervoorstelling voor kinderen van 18 maanden t.e.m. 4 jaar, vol eigenaardige wezentjes laat zien dat het prima is om anders te zijn.
In de voormiddag zonder en in de namiddag met kinderfeest.

In het tweede deel van de vakantie, van 5 t.e.m. 8 januari, speelt Niet Drummen van Theater De Spiegel voor de allerkleinsten. Dit is een beeldend concert, voor kinderen van 8 maanden t.e.m. 3 jaar, vol aanstekelijke ritmische muziek en verwonderlijk figurenspel. 
Ook in de voormiddag zonder en in de namiddag met kinderfeest. 

Voor kinderen vanaf 7 jaar is er Grietje van Theater FroeFroe, van dinsdag 27 t.e.m. donderdag 29 december. Het is het bekende 'Hans en Grietje' sprookje in een FroeFroe kleedje.

Van dinsdag 3 t.e.m.donderdag 5 januari speelt Slumberland van Zonzo Compagnie. Deze Adembenemende filmisch-muzikale tocht naar de wereld van de nacht speelt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Tenslotte is er Wa Wilder Man van compagnie barbarie voor kinderen vanaf 4 jaar. Deze voorstelling, over de angst voor alles wat vreemd is en de meest bizarre trucks die je kan verzinnen om je tegen ‘de ander’ te beschermen, speelt van vrijdag 6 t.e.m. zondag 8 januari.

Dit jaar is het POP-UP LICHTMUSEUM van Wiersma en Smeets de rode lichtdraad voor en na al onze voorstellingen.
Een wonderlijke wereld vol schijnvertoningen om je in onder te dompelen.
Een fluorescerende speeltuin voor kinderen en andere volwassenen.
Een lichtlabo waar de techniek een verlengstuk van je lijf wordt en waar het 'Requiem van de Gloeilamp' je kippenvel bezorgt.
Een lichtvoetig feest. En een feest van licht.
Een schimmendiner à la carte.
Niet te missen. 

Tijdens deze Kerst in DE Studio kan je voor het eerst ook luisteren naar DE Stemmen van DE Studio. Deze luistermaquette en audioparcours, gemaakt door Huis van Eustachius en Villanella, vertellen je de geschiedenis van toneelopleiding Studio Herman Teirlinck aan de hand van verhalen van oud-studenten en -docenten.
De luistermaquette is een permanente installatie, toegankelijk vanaf 27 december tijdens de openingsuren van DE Studio.
Het audioparcours kan je meemaken op zondag 22 en 29 januari en zondag 5 februari, telkens om 10u, 11u en 12u.