Kunstbende - negende editie

2008

 

Kunstbende, de wedstrijd in kunst voor jongeren tussen 13 en 19 jaar, is klein begonnen, maar werd steeds groter en groter. Na negen jaar groeien is Kunstbende niet meer weg te denken uit het culturele landschap van jongeren. In 2008 namen 2231 jongeren deel aan de voorrondes. De finale telde 251 deelnemers. Er kwamen 5860 toeschouwers naar de voorrondes en 850 toeschouwers naar de finale.

 

Kunstbende is meer dan zomaar een wedstrijd in kunst. Kunstbende is uitgegroeid tot een hechte community van jongeren, artistieke en socio-culturele organisaties en uiteraard ook van een groot en enthousiast publiek. Het is de springplank naar de kunstensector, voor M/V met talent. 

 

Kunstbende, dat zijn jongeren die elkaar uitdagen in performance, video, ontwerpen, fotografie, TXT, TXT on stage, muziek en dans. Kunstbende zet jongeren aan om hun ding te produceren. Zowel jongeren die al met kunst en cultuur bezig zijn als jongeren die er zich voor de eerste maal aan wagen komen met elkaar in contact. Jongeren blijven terugkomen. Als deelnemen niet meer kan, worden ze Kunstbende-ambassadeur.

 

Kunstbende staat voor originaliteit: alles kan, alles mag. Deze wedstrijd toont hoe divers, rijk, spetterend en sexy kunst van jongeren kan zijn. Ze maken nieuwe creaties, wagen zich aan een nieuwe discipline of vormen speciaal voor Kunstbende een nieuwe formatie. Kunstbende slaagt erin jongeren te stimuleren om actief met kunst en cultuur bezig te zijn.