MOOI, een festival over duurzame mode

mei 2015

Op 23 mei wordt DE Studio omgetoverd in MOOI, een festival over duurzame mode. MOOI verzamelt initiatieven rond eerlijke mode onder één dak en wil zo consumenten informeren en sensibiliseren.

Kom meer te weten over de impact van de kledingindustrie op het milieu en de maatschappij tijdens onze Fashion Talks. Verschillende gastsprekers kaarten de wantoestanden binnen deze industrie aan en de moeilijkheden die ze zélf ondervinden om hun duurzame visie trouw te blijven. Pieter Van Den Boogert verbeeldt deze problematiek in een MOOIe expo.

Uiteraard zijn er ook positieve noten te bespeuren. Duurzame initiatieven worden toegelicht en er wordt uit de doeken gedaan hoe je als consument zelf een invloed kan uitoefenen.

Wil je zelf de handen uit de mouwen steken? Schrijf je dan in voor één van de workshops en leer hoe je zelf je oude kleren nieuw leven kan inblazen.

Op het marktje vind je dan weer een waaier aan merken en organisaties met een aanbod van eerlijke kledij. Maar let wel op dat de Fair Fashion Police je niet strikt!

’s Avonds gaat moderator Catherine Vuylsteke in gesprek met o.a. Bruno Pieters. Hij beantwoordt ook vragen van het publiek en geeft feedback op toekomstplannen en –ideeën.

Laat je verleiden door duurzame mode, dat is MOOI.

MOOI wordt georganiseerd door 11.11.11 in samenwerking met DE Studio, MoMu, Doek vzw, Schone Kleren Campagne, stad Antwerpen en provincie Antwerpen

Programma en meer info: www.mooi-festival.com