My Life with the Tree

SEPTEMBER 2016

My Life with the Tree test het menselijk mechanisme 'verlangen' voor je uit. De voorstelling start met een vrijwel lege scène met van links naar rechts een soort ‘voetpad’. Links in beeld zie je een tafel met een stoel (er staat nog iets op scène maar wat dat zeggen we niet). Het is donker en doodstil. Er komt geluid van linksachter. Het zijn de voetstappen van een man. Hij, Geert Belpaeme, betreedt behoedzaam de scène. Vanaf dat moment ontwikkelt zich zwijgzaam en minutieus het verhaal van een man die gedreven wordt door liefde en verlangen.   

De voorstelling is een ode aan het menselijke verlangen naar meer: een voortstuwend, overwegend mooi maar tegelijk vaak ook meest tragische mechanisme in de mens. Willen we wel echt waarnaar we denken te verlangen?  

My Life with the Tree inspireert zich op vier uitersten: het leven zelf, de miniatuurkunstwerken van Frank Kunert, de wereld van beeldend kunstenaar Erik Wurm en La condition humaine volgens Schopenhauer.
Alexia Leysen creëert samen met Geert Belpaeme een, op zijn zachts gezegd, bizarre wereld die schommelt tussen eigenzinnige fantasie en onverwacht hyperrealisme.
De wereld die ze vormgeven is best vergelijkbaar met die van ‘de stille film’. Verwacht je eerder aan antispektakel dan spektakel maar een ding is zeker: kom dat met eigen ogen zien!

Alexia Leysen werd met My Life with the Tree de winnaar van de Dioraphte Cement Prijs 2016.
Jury Dioraphte Cementprijs: "In het voorstellingsconcept My Life with the Tree komt sterk naar voren dat vorm en inhoud samen komen in een omgeving. Vanuit de filosofische gedachte over de menselijke conditie van verlangen, vervulling, verveling en vernieuwd verlangen, geïnspireerd door spannend werk van twee beeldend kunstenaars, komt Leysen tot een poëtisch concept dat sterk tot onze verbeelding spreekt."

Deze voorstelling speelt in het kader van het Love at first Sight Festival. Een festival met werk van (nieuwe) artiesten op diverse plekken in hartje Antwerpen.

Extra Info

Regie: Alexia Leysen
Spel: Geert Belpaeme 
Techniek: Niels Antonissen
Decor: Kristof Morel
Productie: d e t h e a t e r m a k e r
Coproductie: Villanella, Festival Cement
Coach: Willy Thomas
Met dank aan: Stad Antwerpen, Troubleyn, Het Toneelhuis