Villanella talks

2010

Villanella talks is een bundeling van drie boekpresentaties.

 

Boekpresentatie James Ellroy: Het bloed kruipt

Het bloed kruipt is het derde deel in de trilogie Underworld USA, een groots epos over de meest turbulente tijd uit de Amerikaanse geschiedenis. Politcial Noir zoals alleen James Ellroy dat kan schrijven.

James Ellroy (1948) is een van de befaamdste Amerikaanse misdaadschrijvers. Zijn rauwe proza is bij uitstek geschikt om de verhalen achter grote misdaden in boekvorm te vangen. Zijn boeken worden gekenmerkt door hun zwarte humor, de weergave van Amerikaans autoritarisme, een veelheid aan verhaallijnen en een pessimistisch wereldbeeld.

 

 

Boekpresentatie  dichtbundel Dimitri Antonissen: Schrap me (Stiftgedichten)

Dimitri Antonissen is een schrijver die enkel schrapt. Overdag is hij, bij Het Laatste Nieuws, bezig de krant te vullen. ‘s Avonds pakt hij echter zijn zwarte stift om de poëzie uit de artikelen te redden. 

Op 3 april 2010 verschijnt zijn eerste dichtbundel bij Literair Productiehuis Wintertuin. Schrap me is het resultaat van anderhalf jaar wegstrepen van woorden. Wat overblijft zijn charmante, grappige en bijtijds ontroerende gedichten.

Villanella en het jonge literaire agentschap Kraai lanceren diezelfde avond een Stiftgedichten online wedstrijd voor jongeren. Dimitri Antonissen is ‘peter’ en tevens jury van het project.

 

 

Boekpresentatie Stijn Vrancken en Sabien Clément: Restauratie van een droom

Aaron Holsters is op zoek naar de volmaakte liefde. Hij zoekt de juiste ogen, de juiste neus, de juiste benen en voeten om zijn geliefd gestalte te geven. Dit bijzondere boek verhaalt over de zoektocht van elke mens naar de volmaakte liefde en de steeds opduikende twijfel en angst of zo’n liefde realiteit kan worden.

Stijn Vranken en Sabien Clement sloten zich in november tijdens De Nachten een hele week op in een ruimte in deSingel in Antwerpen. Ze experimenteerden met tekst en beelden en zochten naar het hart en de ziel van Aaron Holsters.