De Studio

Kunst, cultuur en media

Antwerpen, sinds 2011

Toen we dit gebouw in het hartje van de stad in erfpacht kregen, was de missie van meet af aan duidelijk: De Studio werd een podium voor een jong publiek en een centrum voor jong talent.

De tussenstand? Check en check. De Studio staat er als creatief hoofdkwartier van Antwerpen. Families, scholen en liefhebbers kennen de weg en weten dat ze hier alleen het beste gepresenteerd krijgen. Om dit mogelijk te maken zijn we een partnerschap aangegaan met bevriende jeugdtheatergezelschappen. Met sommige artiesten maken we al 20 jaar de podia een pak spannender. Naast theater heeft onze ploeg ook al decennia ervaring in het organiseren van festivals, ervaring die ook in De Studio goed van pas komt. STEEZ is een hip urban lifestyle festival, Grafixx brengt de grootste namen van de grafische kunsten samen, Night Shift dompelt je een hele nacht onder in een bad beeldende interventies en tijdens Antwerp Art Weekend en Antwerp Queer Arts festival fungeert De Studio als festivalcentrum.

We gaan graag allianties aan, zoals met onze buren van de Arenbergschouwburg en het M HKA. Sinds de komst van De Cinema met twee fonkelnieuwe cinemazalen is er extra aandacht voor beeldcultuur. Ons publiek is even divers als ons aanbod: van baby’s tot bejaarden, van debatten tot concerten en wilde nachtfeesten. De Studio leeft 24/7.

Het huis biedt ook onderdak aan andere creatievelingen: een castingbureau, een theateratelier voor kinderen en theatercollectief SKaGeN. Hier ontstaan de voorstellingen waarmee SKaGeN in binnen- en buitenland volle zalen trekt. En bij onze scholenprogramma’s over actuele thema’s zorgen zij voor de artistieke input.

Het is een feest om met gelijkgestemde zielen de keet uit te bouwen. Dit najaar bezochten 7.268 kinderen onze schoolvoorstellingen, 10.847 bezoekers zakten af naar De Cinema en 18.053 toeschouwers kwamen naar voorstellingen, festivals en feesten.

De lijst medestanders zal nooit volledig zijn. De Studio is per definitie steeds op zoek naar jong en vernieuwend talent en zet graag mee haar schouders onder producties die je gezien moet hebben, zoals ‘Mieren slapen nooit’. Ook buiten de muren geven wij zo extra punch aan het kunstenlandschap.

Al deze makers geven het beste van zichzelf, voor u. Geniet ervan. En geef hen een staande ovatie.

 

De Studio 
Maarschalk Gérardstraat 4
2000 Antwerpen
www.destudio.com