Mooi Festival

MOOI, een festival over duurzame mode

MOOI verzamelt initiatieven over eerlijke mode onder één dak, het mooie dak van DE Studio. Bedoeling? Modeconsumenten informeren, sensibiliseren en inspireren. 

De eerste editie van het festival vond plaats op 23 mei 2015. De samenwerking tussen DE Studio, het MoMu, Doek vzw, Schone Kleren Campagne, de stad en de provincie Antwerpen met 11.11.11, de hoofdorganisator, zorgde voor een waaier aan evenementen. Tijdens Fair Fashion Talks kaartten verschillende gastsprekers wantoestanden binnen de industrie aan of belichtten ze de moeilijkheden die ze zelf ondervonden om hun duurzame visie trouw te blijven.
Bezoekers mochten wel wat meer doen dan alleen maar zitten en luisteren, ze konden ook de handen uit de mouwen steken tijdens de MOOI-workshops. Daar konden ze hun oude kleren nieuw leven in blazen met wat kleine ingrepen. 
Er was ook plaats voor een heuse Fair Fashion Markt, waar merken en organisaties eerlijke kledij aan de man brachten. 

MOOI, een festival over de mooiste mode van morgen 

Kunstencentrum Villanella opent voor de tweede keer het gesprek met de modewereld. Samen met Bruno Pieters, modeontwerper en curator van deze tweede editie van MOOI (29 en 30 oktober 2016), zochten we het uit in workshops, expo’s en debatten. Een weekend lang kon je in DE Studio kijken, voelen, passen en luisteren. 

Is Antwerpen ook de modehoofdstad van duurzame mode of kunnen we beter? Wat kunnen designers van elkaar en van technologie leren? Welke creatieve krachten stuwen de industrie voort en wat zijn de trends die ons te wachten staan?

Meer info op www.mooi-festival.com

Mooi 2018 vindt plaats op 19, 20, 21 oktober 2018.

© Eva Donckers