Fresco

Lampekap
Een onvergetelijke trip door het universum

lAmpekAp/Villanella presenteren

FRESCO

vanaf 15 jaar

Een overweldigende filmervaring
 
In Fresco vlij je je samen met een dertigtal andere toeschouwers neer op een grote ronde zetel. Boven je hoofd komt het luchtruim tot leven. Fresco neemt je mee op een psychedelische op-arttrip op muziek van Mauro Pawlowski.
 
Al liggend krijg je een unieke filmische ervaring. Als een soort voyeur kijk je vanuit verschillende perspectieven naar de mens in strijd met de natuur, man versus vrouw, naakt.
 
Langzaam zink je weg in het kleurenspectrum, als een astronaut die vanuit de ruimte de aarde overschouwt.

lAmpekAp is al een paar jaar actief onder de vleugels van Villanella. Spilfiguur Frederik van Remoortere maakt een mix van ervaringstheater en multimedia. Dat betekent dat je niet zomaar bij een voorstelling gaat zitten, maar dat je de stad in moet om een film bij elkaar te puzzelen of dat je je een weg moet banen door bewegende wanden met mysterieuze videobeelden.
lAmpekAp tast de grenzen van genres af. Hun performances, installaties en exposities als De Perser, Gewoon Evolutie, Paradise Lost, I’ve got bubbles on my mind, Klotski en Rek waren te bezichtigen in o.m. het MuHKA, Kavka, S.A.L.T. Warehouse en op het Villanova festival. Voor Het Raam deed het collectief verschillende ramen oplichten op en rond de Meir.
Met de filminstallatie Fresco laat lAmpekAp je nieuwe horizonten verkennen.

Concept: Frederik van Remoortere
Productie: Lena Daems
Muziek: Mauro Pawlowski
Met dank aan Danny Lauryssens Glas

Info: www.lampekap.be
Bekijk de making of Fresco in dit filmpje.

voorlopige speellijst:

van 1 t/m 31 juli  Zomer van Antwerpen
lAmpekAp maakte speciaal voor Zomer van Antwerpen een nieuwe versie met een twist van hun bestaande video-installatie FrescoRE: FRESCO speelt de hele maand juli en is gratis toegankelijk. Bekijk de trailer.

zo 7/9/2014  Antwerpen, DE Studio
di 3/2/2015  Herk-de-Stad