Partners

Villanella werkt vaak samen met andere organisaties en gezelschappen. Hieronder vind je een overzicht van onze belangrijkste partners.

www.laika.be

Laika ontstond in 1991 onder de naam Blauw Vier. Inmiddels heeft dit 'theater der zinnen' een stevige reputatie verworven in binnen- en buitenland. Laika maakt heldere, beeldende en zintuiglijke voorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen die hun kinderlijk gevoel voor verwondering nog niet zijn verloren.

www.froefroe.be
FroeFroe maakt theater voor kinderen, jongeren en volwassenen. Theater in een crossover van poppen, figuren, objecten, video, acteurs en livemuziek. Figurentheater voor alle maten zalen en locaties. Theater FroeFroe laat dingen tot leven komen, vol humor, horror, poëzie en rock- 'n-roll.

www.despiegel.com
Theater De Spiegel maakt muziektheater voor de allerjongsten. Acteurs en muzikanten spelen met figuren, ruimte, muziek én publiek. Dit heerlijke samenspel leidt tot knusse en hartverwarmende voorstellingen. Theater De Spiegel stimuleert de nieuwsgierigheid, verwondering en fantasie van zowel kinderen als volwassenen.

www.fabuleus.be
fABULEUS biedt jonge mensen een professioneel kader om theater-en dansproducties te maken. Zowel jongeren als jongprofessionelen krijgen begeleiding op maat. Jong talent en meer ervaren makers werken samen. Presentaties worden gepresenteerd aan een ruim publiek, met speciale aandacht voor jongeren en kinderen.

www.artemis.nl
Theater Artemis maakt en speelt voorstellingen voor een publiek van vele leeftijden, maar is er in de eerste plaats voor kinderen en jongeren.

www.juliecafmeyer.wordpress.com
Julie Cafmeyer (1987) heeft een BMI van 21 en wil dat graag zo houden. In september 2009 is de diagnose ‘hoogsensitief’ vastgesteld. Sindsdien is het voor haar en haar omgeving makkelijker leven.
Ze schrijft en maakt theater. Haar werk kenmerkt zich door wrange humor, duistere lichtheid en vermakelijke tragiek

www.hannekepaauwe.be
Hanneke Paauwe debuteerde bij de Arbeiderspers met de verhalenbundel 'Bijten in het toeval' die op de longlist voor De Gouden Uil ’99 belandde.
Ze trad verschillende keren op tijdens De Nachten en De Nachten on tour. Ze maakte voor Het Groot Beschrijf o.a. een literaire peepshow, schreef voor theatergroep Victoria, Laika, Bronks, HETPALEIS en Villanella. Ze stond sinds 2001 jaarlijks op het Bronksfestival met meerdere voorstellingen, ook zo op Tweetakt en Driemast. Ze ontving de 1000Watt Lichtpuntprijs 2003 voor haar volledige oeuvre.

www.compagniebarbarie.be
Na het afstuderen aan het RITS beslisten de zeven vrouwen van Compagnie Barbarie om naast hun individuele traject als actrice ook samen aan eenzelfde weg te timmeren. Inhoudelijk wordt de focus gelegd op bestaande clichés en worden vooroordelen doorprikt. De producties van de barbaries verruimen het blikveld van de toeschouwer en brengen scheuren aan in bestaande vooringenomenheden. In een complexe en snel veranderende wereld heeft iedereen nood aan houvast maar het gevaar voor generalisering ligt op de loer. Diepgewortelde clichés die voor waar worden aangenomen, die worden door de vrouwelijke makers van compagnie barbarie met al hun talenten bevochten.
Met Ruth Beeckmans, Evelien Broekaert, Liesje De Backer, Karolien De Bleser, Amber Goethals, Lotte Vaes en Sarah Vangeel

www.arenbergschouwburg.be
In het hartje van de Antwerpse theaterbuurt is dé Arenberg een begrip voor de cultuurliefhebber. Arenberg is een open en sterk cultuurhuis met een breed en gevarieerd aanbod. Bij hen kan je genieten van pop- en rockmuziek over comedy en literatuur tot theater. Met een prachtige grote zaal om van te snoepen en een klein broertje voor nieuwe of unieke voorstellingen, gaan vaste waarden en ontluikend talent hier hand in hand.

www.desingel.be
Het internationale kunstencentrum deSingel aan de Desguinlei in Antwerpen is een Vlaams cultureel centrum met een veelzijdig aanbod.